top of page

Roskilde Festival 101

Billetterne til Roskilde Festival 2017 er netop sat til salg, og eftersom festivalen er lige så propfyldt med mudder, daglige forhindringer og misforståelser, som den er med musik, vil vi forberede jer så godt som muligt med 7 hurtige tips omkring festivalens forløb!

Lav en plan

Skab dig et overblik! Dette kan ikke udtrykkes nok. Diskuter alternative løberuter med dine medboere for ugen, når hegnet falder og festivalen bogstaveligt talt igangsættes med skub, trampen og høje råb. Bonuspoint, hvis I forinden desuden har studeret årets mudderkort og dermed kan score festivalens tørre campingplads. Og HUSK vand i køen!

Anskaf jer en vogn – gerne to! Dette er muligvis festivalens vigtigste redskab! Vognen vil hjælpe jer mægtigt gennem den mudrede uge og redde jer fra adskillige skænderier. Som ugen forløber sig, åbner man sig op for vognens utællelige muligheder. Ved siden af, at den selvfølgelig kan benyttes til transport af baggage, kan man også hente stangstive venner, bruge den som en ekstraordinær frugtbowl, samt som erstatning til den stol, man altid mangler.

Regn og atter regn Trods de mange lovende vejrartikler i ugerne op til Festivalen, så vær forberedte på, at det kommer til at

regne – for det vil det! Invester i gummistøvler, regntøj og så mange vandtætte-dimser, du kan få fat i.

Og HUSK, at man aldrig kan ha’ for mange presenninger!

Billedekilde: Ekstra Bladet

Tyveri Trods festivalens hyggelige og ’nede på jorden’ stemning, så er tyveri af diverse sager en daglig procedure rundt i campingområderne. Alle stjæler på Roskilde Festival, så undgå derfor at medbringe sager med værdi, såsom computere og dyre smykker, og forbered dig på at miste samtlige stole, borde og ikke mindst alkohol! Hav derfor styr på dine ting og invester i en teltlås!

Billedekilde: Ekstra Bladet

Pishegnet Det infamøse pishegn er ikke underdrevet. I tilfældet, at du ikke har befundet dig på Roskilde Festival endnu, så er pishegnet præcis som det lyder. Langt størstedelen af festivalens 130.000 deltagere, især mændene, tisser ved hegnet, som strækker sig langs campingområdet, fremfor at benytte sig af de klamme og beskidte toiletter, som er til rådighed – forståeligt nok. Dette skal man være dog være bevidst om angående placering af lejr, da tisset dagligt render en meter længere ind mod campingområdet, mens beboerne i de yderste telte kan se skræmte på.

Bestil mad udefra

Roskilde Festival er kendt for at have et snævert, men imponerende og velsmagende udvalg af mad i opvarmningsdagene – hovedsageligt bestående af burgers. Dog er maden dyr på Roskilde, så udeluk derfor ikke muligheden for at bestille mad fra det nærmeste pizzeria, og få forsyningerne leveret til en af festivalens fire indgange til den halve pris.

Overnat ikke til søndag

Fra natten til søndag, altså festivalens sidste dag, har der de seneste år været tendenser til mindre afbrændinger af de efterladte telte. Der ikke meget mere at pointere her, så tag hjem og sov i din savnede og varme seng i stedet.

bottom of page