top of page

Leder - Presset på de unges skuldre

Muligheden for de kommende SU-besparelser påvirker mange danske unge, som vil blive nødt til at tage dette i betragtning i forhold til deres udgifter og forbrug. En stor del må begynde at omlægge deres rutiner og dermed daglige liv. Vi er nemlig kommet til et tidspunkt i vores liv, hvor der bliver slacket på basale behov mere end nogensinde. Det store forbrug vil heller ikke længere være muligt for mange at opretholde, og man må omprioritere sine vaner og værdier.

Der stilles utroligt mange krav til nutidens unge, som både skal klare sig fremragende på deres uddannelse, være sociale og have et stort netværk (plus en eventuel kæreste), leve op til forældrenes forventninger til at være hjemme og deltage i familielivet, tjene masser af penge, så man rent faktisk kan tage ud med sine venner, samt mestre kunsten af altid at se godt ud, hvor tid til træning hører med til dette. De medmennesker vi omgiver os med skaber glæde, problemer og mest af alt indhold, men alle disse mange krav og forventninger fylder unges hoveder, der samtidig prøver at få det kæmpemæssige puslespil til at gå op. Dette opnås sjældent på grund af tidsmangel, og man må med sig selv prioritere, hvad der er vigtigst. Der ligger dermed et meget stort pres på os unge i dag og dette valg af, hvad der betyder mest for os kan være svært for mange at svare på.

Er det rejserne, byture med venner, cafébesøgene, moden eller noget helt andet, der trækker? Dette er et meget individuelt spørgsmål omkring prioriteringer. Der er kun 7 dage i ugen, hvor meget af vores tid allerede er fastlagt, og alle disse overvejelser fylder utroligt meget. Det er derfor også vigtigt en gang imellem at stoppe op, trække vejret og finde ud af, hvad det egentlig er, der betyder noget.


bottom of page