top of page

How to sabbatår 101

Mange unge vælger hvert år at tage et sabbatår. Sabbatåret er kendt for at være det eneste år i livet, hvor mulighederne er fuldstændig frie, og energien er absolut i top. Det er derfor vigtigt, at denne enestående mulighed bliver udnyttet til det fuldeste, hvor jagten efter at opleve verdenen er langt højere prioriteret end forestillingen om at holde fri i et år. H.C. Andersen er kendt for at sige: ”At rejse er at leve”. Dette citat kan vi relatere til. Man er kun ung en gang, og det handler om at få de bedste oplevelser ud af det.

Nedenstående er en guide med en række tips til dig, som overvejer at tage et sabbatår, men ikke er sikker på, hvordan man får det ultimative ud af det.

  1. Få overblik - Det er meget lettere, hvis du har en klar viden og forståelse for de ting, som du gerne vil opleve. Efter du har fået overblik over, hvilke ting du gerne vil opleve, så er det en god ting at vurdere, om du vil afsted med nogle venner eller alene. Vi forslår, at finder nogle venner, som du deler interesser med. Det vil gøre oplevelsen bedre, hvis du rejser sammen med nogle frem for at være alene.

  2. Planlægning - Det vil sige, at du nu har overblikket til at vælge de steder, der skal opleves og ses. Det er vigtigt at lave en tidsplan over de steder og ting, som du gerne vil opleve - altså finde ud af hvad det præcist er man vil, og hvornår man vil de forskellige ting.

  3. Liste - Lav en liste over de ting, som du skal have med og husk på, at du skal klæde dig ift., hvor du skal hen og så begynd at pakke dem. Det gør det nemmere at få dannet et overblik over, hvilke ting du har pakket, og hvor de er.

  4. Mental forberedelse – Det er vigtigt, da du ofte kommer ud for en masse forskellige oplevelser, som både have en positivt og negativt indvirkning på dig. Derfor er det vigtigt at have det rigtige mind-set inden rejsen begynder, så man er klar på alle tænkelige måder.

Ud og rejse – Rejsen begynder nu, og det vigtigste er at huske og overholde tidsplanen, så der ikke kommer uorden i resten af din rejse. God rejse!

bottom of page