top of page

'Starboy', fortællingen om et liv i overhalingsbanen

Med ny frisure og fornyet energi vender den canadiske R&B sanger, Abel Tesfaye, tilbage til verdensscenen. ‘Starboy’ er The Weeknds nye album, og har taget musikverdenen med storm. Albummet består af 18 sange, som alle ligger i top 100 på den globale hitliste.

Abel Tesfaye, som går under kunstnernavnet The Weeknd, udgav d. 25. november hans tredje album “Starboy”, og man må sige, at albummet i den grad er blevet et lytterhit. Sangene “Starboy” og “I Feel It Coming” har sammenlagt mere end 350 millioner Spotify streaminger og har været med til at sikre, at The Weeknd er strøget til tops på de amerikanske billboard-lister.

http://www.rollingstone.com/music/news/hear-the-weeknds-new-collaboration-with-daft-punk-starboy-w441516

Tidligere album, som “The Beauty Behind the Madness” og “Trilogy”, er præget af langsommere beats med en dybere bass, der bidrager med en dyster og mørk vibe, som underbygger det stoffyldte og erotiske univers, som The Weeknd synger om i disse sange.

Det nye album er præget af en musikalsk fornyet The Weeknd, som bidrager med up-tempo beats og mere dansevenlige sange, heriblandt “I Feel It Coming”. Overordnet set bringer albummet dimensioner fra både pop og R&B og blander disse sammen med The Weeknd’s ellers dystre og mørke lyrik.

Udover et forøget tempo indfører han også stykker i sangene “Sidewalks” og “All I Know” sunget af henholdsvis de to rap-stjerner Kendrick Lamar og Future. Kendrick Lamar formår at bidrage med sine hurtigrappende færdigheder på en måde, der løfter “Sidewalks” op til et højere niveau og giver sangen et Hip Hop touch, som går godt i sammenspil med den R&B-dominerede plade. På samme måde formår Future med sin afslappede og lidt ligeglade stemme at bringe “All I Know” ned på jorden til afveksling fra resten af sangen.

Albummets førende single og navnebror “Starboy” er et eksempel på The Weeknds musikalske udvikling. Sangen er up-tempo og har fået tilføjet en mere poppet dimension, som ikke var set på The Weeknds tidligere album.

Sangen “Rockin” er endnu et eksempel på en fornyet The Weeknd. Her kommer især det dansevenlige aspekt til udtryk gennem det hurtige trommebeat, samt et fængende omkvæd, der er til at synge med på. Dette gør det svært ikke enten at nynne med eller fyre et dance move af i ny og næ.

Albummets taber, hvis man skal nævne en, er sangen “False Alarm” som mere eller mindre kommer til at virke som et musikalsk eksperiment grundet de mange computer-redigerede lyde. Sangen kommer hurtigt til at miste sit præg af The Weeknd’s ellers forrygende musikalske færdigheder, og man får hurtigt følelsen af, at sangen er mere et produkt af en computer end en sanger.

Sex, alkohol og stoffer er, hvad der karakteriserer The Weeknd og dette album er ikke en undtagelse. I ‘Starboy’-universet er det erotikken, der er i fokus, og lyrikken har ikke ændret sig meget siden sangen “High for this”, som blev udgivet i 2012. Man kan derfor undre sig over, om der egentligt ligger andet bag den canadiske R&B-sanger end et liv, der består af fester og hurtige biler. Hvis dette var tilfældet kommer dette i hvert fald ikke til udtryk i sangene på hans tredje album “Starboy”.

Gennem kortfilmen “M A N I A” visualiserer The Weeknd en fortælling af sit liv ved hjælp af flere sange fra albummet. Man følger her The Weeknd gennem filmen og får bekræftet livet om hurtige biler, pæne piger og euforiserende stoffer. Det er måske på tide, at den nu 26 årige sanger ligger festlivet bag sig og påbegynder en modning af hans lyrik - så verden virkelig vil opleve dét potentiale, som The weeknd nu engang besidder.

bottom of page