top of page

Kanye knækker koden. Overtager modeindustrien!

Den velkendte og idoliserede rapper og hip-hop kunstner, Kanye West, har flere platinsælgende plader på CV’et, heriblandt albummene “Graduation” og “Watch The Throne”. Disse album har været med til at cementere Kanye’s, som han bliver kaldt i daglig tale, plads som en af nutidens bedste hip-hop- og musikkunstnere.

Ikke desto mindre er hans nyeste skud fra hoften ikke et nyt platin-album eller en ny hit-single, men derimod er det hans egen selvdesignede eksklusive tøj-kollektion.

Kanye West’s fremtræden i modebranchen kom dog ikke uventet, eftersom han tidligere har samarbejdet med flere forskellige store tøjmærker, herunder Adidas. Kanye var med-designer og frontfigur til de eksklusive “Adidas yeezy boost”, der viste sig at være en kæmpe succes.

http://www.highsnobiety.com/2015/08/21/win-black-yeezy-boost-350/

Han har siden startet sit eget tøjmærke, som går under samme navn. Her er ripped jeans, oversized hoodies og longline tees kendetegnene for den såkaldte “Kanye stil”, der har taget verden med storm.

Kanye har opnået sin ikoniske status igennem hans mange års lange succesfulde musikkarriere, som nu baner vejen for hans tøjkollektioner - og stil.

For ungdommen er han et idol, en trendsætter og en frontløber, og om man kan lide hans tøjstil eller ej, er den her for at blive. Flere og flere unge kopierer den kendte rapper, og epidemien spreder sig fra dag til dag. Det, der engang var en original tøjstil, er nu blevet til en mainstream kultur for unge.

Kanye West’s massive indflydelse på unges tøjstil ses især ved stor stigning af salget af den klassiske Adidas ”ultra boost” sko. Efter Kanye offentligt havde gået med skoene, blev de næsten udsolgt med det samme.

Ligesom Kanye var en hjælp til at promovere Adidas “ultra boost” skoen, er op til flere Hollywood berømtheder blevet spottet i offentligheden iført de velkendte yeezy boost. Stjerner lige fra Justin Bieber til Kardashian-familien har offentligt luftet deres helt nye yeezys, som bare har givet mere og mere medvind til den allerede succesfulde Kanye West.

Kilde: http://footwearnews.com/2015/fashion/celebrity-style/justin-bieber-yeezy-boost-350-the-tonight-show-jimmy-fallon-photos-145998/

bottom of page